Tervetuloa käsityö- ja askartelublogiini!

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kevät

Viikko on ollut ihanan aurinkoinen ja tässä on tällainen keväinen vaihtoehto paksuille ja pitkävartisille villasukille. Alemmat sukat olen tehnyt jo joku aika sitten ja olen käyttänyt niitä tovin, mutta vaaleammat valmistuivat tällä viikolla.

Sukat on helppo ja nopea tehdä. Ne valmistuvat samoin kuin normaalit villasukat, mutta niistä jätetään varsi pois ja tilalle sukan suuhun tulee tuollainen
kierteelle menevä reunus. Se syntyy
itsestään neulomalla aina oikein.

Nämä sukat on tehty villalangasta, mutta ohuempaa lankaa käyttämällä saisi tietysti vieläkin keväisemmät tehtyä.

Nyt vedän sukat jalkaan ja alan väsätä kuviksen portfoliota valmiiksi. Josko saisin sen nyt viikonlopun aikana tehtyä. Alhaalla vielä kuva mukista joka löytyi kirpparilta. Se tuo suloisten kissojen ja värikkyytensä ansiosta piristystä aamuihini.


kissamuki

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Meni niin kuin Strömsössä


Olen aina ajatellut, että palmikkoneuleen tekeminen on vaikeaa ja monimutkaista. Jokin aika sitten näin Strömsössä, miten yksinkertainen palmikkokuvio syntyy ja minun oli pakko kokeilla. Se on yllättävän helppoa ja nopeatekoista, joten olen tehnyt useammankin palmikkokuviokaulaliinan. Kuvassa on pikkuneidille tehty vaaleanpunainen versio, jonka Nalle sai koekäyttöön kuvaa varten. En ole itse tehnyt ennen palmikkojuttuja, mutta Novita -sivuston ohje on helppo aloittelijallekin, suosittelen kokeilemaan!

Palmikkokaulaliinan ohje löytyy täältä. (Samalla sivulla on ohje myös pipoon ja lapasiin.)

Nallukka sai testikäyttöön myös pikkupojan vaaleansiniset töppöset, jotka on tehty alla olevan ohjeen mukaan/innoittamana.

P.S. Olen intoutunut tekemään villasukkia ja muitakin juttuja lasten koissa, kun ne valmistuvat mukavan nopeasti. Mihinköhän minä tämän sukkavuoren pian laitan?
- Kesäkin tulossa.
 
sukat makkaralla
"makkarasukkien" ohje


perjantai 2. maaliskuuta 2012

Jotain sinistä...

Olen viime aikoina selaillut erilaisia käsityölehtiä, joissa on ollut toinen toistaan ihanempia kuvio- ja kirjoneuleita. Ne eivät ole minulle tuttua alaa, sillä olen tehnyt lähinnä yksinkertaisia neuleita ja lankojakin on ollut käytössä korkeintaan kaksi tai kolme samaan aikaan. Lisäksi en ole koskaan oikein innostunut valmisraita- tai kuviolangoista.

Monestikin olen ruvennut tekemään sukkia tai lapasia jonkun ihanan ohjeen mukaan ja joutunut toteamaan ne minulle liian vaikeiksi. Päätin aloittaa aivan yksinkertaisesta ja tein sini-valkoiset ruutusukat, joissa harjoittelin langan kiertämistä työn nurjalla puolella niin, ettei se kiristä liikaa.

Nämä sukat olkoot minun alkuni kuvioneuleuralla. Mielestäni niistä tuli ihan mukavan näköiset ja äiti ilahtui sukista kovasti.

Sinivalkoiset ruutusukat (koko 38-39)